DE MAN SCHILDERIJENRESTAURATIE
Restauratie en Conservering van Schilderijen
DE MAN SCHILDERIJENRESTAURATIE
Restauratie en Conservering van Schilderijen
DE MAN SCHILDERIJENRESTAURATIE
Restauratie en Conservering van Schilderijen
Previous slide
Next slide

Specialisatie en werkgevers

Na de Master en het Professioneel Doctoraat Conservering en Restauratie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik, Diana de Man (1987), begonnen als zelfstandig schilderijenrestaurator onder de naam De Man Schilderijenrestauratie.

Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf gespecialiseerd in de restauratie van schilderijen en beschilderde objecten, zowel oude- als moderne kunst.

 

Mijn diensten bestaan uit het conserveren en restaureren van objecten voor zowel musea, bedrijven als particulieren. Mijn restauratieatelier is gevestigd in Schiedam, zeer dicht bij Rotterdam (Zuid-Holland). Daarnaast ben ik door heel Nederland werkzaam op locatie.

 

Als restaurator ben ik aangesloten bij Restauratoren Nederland, vereniging voor conservering en restauratie. Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van de vereniging Restauratoren Nederland van toepassing.

Werkzaam in het atelier van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Opleiding

In 2018 heb ik de Master en het Professioneel Doctoraat  Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens het tweejarig Professioneel Doctoraat ben ik een jaar werkzaam geweest bij de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) in Maastricht en het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

Mijn liefde voor restauratie is zeer vroeg ontstaan. Na het afronden van het VWO ben ik aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gestudeerd. Tijdens deze studie heb ik mijn praktische vaardigheden sterk ontwikkeld door veel te tekenen en te schilderen. Deze vaardigheden blijf ik naast mijn restauratiewerkzaamheden steeds ontwikkelen door eigen werk te blijven maken. 

 

Omdat ik mijn kennis van kunstenaarsmaterialen en kunstgeschiedenis verder wilde ontwikkelen ben ik de Bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden gaan volgen. Deze opleidingen volgden voor mij de perfecte basis om mezelf te ontwikkelen tot zelfstandig schilderijenrestaurator.

Werkzaam in het atelier van de Universiteit van Amsterdam.
Werkzaam in het atelier van de Universiteit van Amsterdam.

De Man Schilderijenrestauratie 

Diana de Man

Hoogstraat 120

3111 HL Schiedam

T: 06 364 619 78

M: diana@demanschilderijenrestauratie.nl

                                                         KvK: 73951315